Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Komu prosívá EET je jesné, když si člověk umědomí, jak EET funguje a kdo za tím stojí.

Drttivá většina systémů EET, na kterých pracují drobní podnikatelé, jsou "kasy" naprogramované do tabletů připevněných k nějakému stojanu, nebo vložených do barevného pouzdra. Tyto pokladny jsou přes wifi nebo SIMku spojené se vzdáleným úložištěm (cloudem), kam ukládají data a odkud si stahují aktualizace softwaru. Tato úložiště centrálně spravuje správce,který do nich má neomezený přístup. Takž může v každém okamžiku zjistit, co který subjekt právě prodal, a to na úroveň každého rohlíku nebo prášku do pečiva.

Nikdo pochopitelně nepotřebuje takto detailní informace o druhých, ale co potřeba je, to je potřeba mít dokonalý a okamžitý přehled o tom, jak si vede segment, ve kterém realizuji svůj byznys. A nebo ve kterém realizuje svůj byznys nějaký potenciální konkurent. A k tomu je EET ideální nástroj. A proto také za největšími systémy EET stojí stará známá jména:

Dotykačka - Babiš

E-kasa Kellner

Markeeta - Roman

Tito tři pánové vidi v segmentu maloobchodu a pohostinství do karet všem. Přičemž Babiš má tu výhodu, že jednak díky obsazení ministerstva financí vidí do karet i velkým řetězcům, a druhak může tvořit zákony, které mohou být daty z EET ovlivněné. Zatím je nemůže schvalovat. Zatím...

14 6
možnosti
RP

Hm, jak zjistíte z celkové ceny nákupu, co ten obchodník právě prodal?

6 1
možnosti
Foto

Máte mé uznání, souhlas a karmu.

Celá "slavná" EET byla vždy jen marketingovým tahem a volebním trumfem . nic jiného. Žádné miliardy nepřinesla, možná v jednotkách, ale nikoliv jako výnos z EET, ale z nuceného nákupu nového zařízení podnikateli. Je to celostátní "šméčko" na voliče, kteří tomu halasně tleskají.... dobrá sranda.;-D To by byla, kdyby to zbytečně neprudilo tolik poctivých podnikatelů.

24 2
možnosti
Foto

Děkuji. Vašeho názoru si vážím.

1 0
možnosti
KB

K35a36r26e54l 28B98o35k

23. 2. 2018 19:29

V první řadě chybí zjištění, jak velká je černá ekonomika. To pro statistický úřad není problém. Pokud je okolo 10 % není pro státní kasu na škodu spíše naopak. Většinou se jedná o přijmy drobných podnikatelů, které jsou získány od místních obyvatel a většinou jsou zpět investovány do zlepšení prostředí či služeb, tedy znova ve prospěch místních obyvatel.

9 2
možnosti
ZH

Černou ekonomikou se zpravidla myslí kriminalita (prodej drog atp.) To pro stát zas tak výhodné není. Ale myslel jste patrně šedou ekonomiku?

3 0
možnosti
ZH

K tomu ještě OSVČ s příjmem pod milion nemusí být plátci DPH. Tedy stát od takového samostatného řemeslníka do uvedeného příjmu získá jen a pouze zdravotní a sociální pojištění. Tedy hranice 250 000 je nesmysl vycucaný z prstu, ostatně jako všechna čísla o tom, kolik EET přinese navíc.

14 1
možnosti
Foto

J10a74k70u10b 76R29o96t25h

23. 2. 2018 19:14

Vy tomu moc nerozumíte, že? Já jako OSVČ neplátce musím přeci veškeré DPH zaplatit, jen jej nemusím žádat ve svých fakturách já po klientech, nemusím ho tím pádem pravidelně vykazovat a (pozor!) nemohu také požadovat od FÚ v oprávněných případech jeho zpětné vrácení. Pochopil jste?:-/

5 10
možnosti
RP

Ja doufam ze to nepude do ztracena a ze se prokaze jakej to je nesmysl.

15 2
možnosti
PK

Tak určitě se podvádí hodně. Otázka je jak tyto úniky podchytit. I pravice nepopírá, že existují. Argumentuje ale

- nejsou to největší "svi.árny", ty jsou .... ̈

- když ty řemeslníčky hódně moc přitlačíme, vybodnou se na to a půjdou na pracák

Evropa to řeší různě, mimo Chorvatsko i Česko

- sektorové EET, např, pohostinství

- EET od určitého obratu

- pokladny s pamětí

Přitvrzuje se třeba v Portugalsku, Rakousku, Belgii, o Německu jsem nikdy nic neslyšel. Asi jsou Němci vzorní a nepodvádějí.

A teď, babo raď, jakou zlatou střední cestu najít. Osobně jsem pro kontrolní hlášení, ale EET v této podobě ne, myslím si, že to i Babišovi škodí. Podle mne více využít paušální daň, ale není to všelék. A nějaké snížení daně o 1-2 procentíčka žádnou ochotu platit éraru nezvýší,

0 0
možnosti
JL

EET je dobra vec. Ale bez propojeni a vyzvidani Financniho uradu!!! Take rozsah EET u drobnych zivnostniku MUSI byt na dobrovolnosti ucasnenych.

Rocni financni zaver kazde cinnosti, je dokument, ktery financni sprava si muze overit. Jinak do cinnosti obchodu by nemela zasahovat.

0 4
možnosti
RP

k cemu presne je ta vec dobra? Nebylo by lepsi vytvorit takove podminky aby podnikatele nemeli duvod system obchazet? Jinak myslim ze castka kterou stat vybere na danich diky EET navic je mnohonasobne vyvazena naklady na zrizeni tohoto nesmyslu.

9 1
možnosti
FD

O co víc vyberou,o to více zchudne lid.Není se čím chlubit.

2 3
možnosti
MK

Ten lid je např. o dvou hospodách na menším městě, kde v jedné stálo pivo 29,- Kč a v druhé 33,-. Přesto v té první měla obsluha větší plat. A samozřejmě plnou hospodu; ten druhý to doháněl lepším, kulturnějším prostředím, ale tržba byla poloviční. Čím to asi bylo?

Dnes stojí pivo skoro stejně, obě hospody mají stejnou návštěvnost, jen u té první se změnil majitel!

3 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik