Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Ani se nedivím. Jeden expert odešel, a pěkně napakovaný a druhý nastopil. A až odejde ten druhý expert tak věřím že se napakuje také, možná že na několik generací dopředu.

0 0
možnosti
VH

Které experty máte na mysli? Šéfy ČNB? Jak se, prosím pěkně napakovali na několik generací?

Nebo máte na mysli členy vlády? Pak mně ovšem napadá především pan Sobotka. Ať jako naprosto neschopný ministr financí, nebo jako všeho schopný (zejména rozhazování našich daní) premiér. Jo - nasmyslným zvyšováním mezd státních zaměstnanců se inflace popožene snadno.

Vy máte na mysli někoho jiného? Jak způsobil, prosím pěkně inflaci?

1 0
možnosti
PN

P15e41t91r 61N84ě27m94e61c

11. 3. 2017 13:00

Jestli není náhodou spotřební koš nastaven dle průměrných zkutečných výdajů !!!

1 1
možnosti
VH

Vidíte, a blbci ani nepochopí, že otázka je ironická. Upozorňující na skutečnost, že tomu tak je.

1 0
možnosti
Foto

I91v67a88n 47V56e68s30e88l19ý

11. 3. 2017 12:51

Vaše otázka jak by ČNB bojovala s vysokou inflací mě napadla nedávno také a jako laik jsem nemohl najít odpověď. A ono to asi ani nejde to by se nestávalo, že některá země se dopracuje až k hyperinflaci. Pokud to jednoduše nejde na stranu jednu neměly by se používat intervence na straně druhé.

0 0
možnosti
VH

Hlavně by se němělo věřit školní pohádce o příšeře deflace.

0 0
možnosti
DB

skutečně je to tak, že pomocí struktury spotřebního koše nebo podle vah dané komodity či služby je možné pěkně manipulovat výsledek........

ale je to ještě trochu zapeklitější....aby nám pomátli hlavu začalo se hovořit o jádrové inflaci...tedy právě zbavené těch vysoce pohyblivých komodit....tedy ropy především...Pokud si pamatujete, byla doba , kdy nám všichni vyhrožovali strašákem DEFLACE...a přitom je to tak, že deflace vlastně ani z podstaty EKONOMIKY A EKONOMIE NEEXISTUJE... je sice teoreticky možná, ale nenastane......a tak je sice možné vypočítat, že máme deflaci, ale vlastně se jen jedná o zhroucení ceny jedné komodity...tedy ropy..........a protože se ropa používá na výrobu mnoha a mnoha dalších výrobků, pak i přesto, že všechny ostatní ceny rostou, může ve výpočtu značný pokles ceny ropy vzbudit dojem že máme deflaci....což je ovšem jen manipulace obyvatelstva...

ostatně stejná manipulace se děje se všemi čísly...viz můj článek o zfalšovaných mírách nezaměstnanosti... naše skutečná míra nezaměstnanosti je asi o 30% vyšší, než se oficiálně udává...tedy při udávaných 5%, je skutečná míro kolem 6,5% a tak dále...a takto nás úřady a politici ohlupují.....

13 1
možnosti
JB

Že deflace neexistuje vysvětlete lidem žijícím v 19. století. Jestli se s nimi přes médium spojíte, tak jistě budou rádi, že jim někdo vysvětlí, že žili celý život ve lži..

0 0
možnosti
AR

Zajímave....Jak by jste ten koš udělal vy? A jaká by podle vás potom byla inflace?

0 0
možnosti
Foto

Mnohem větší váhu by měly mít komodity běžné spotřeby, které jsou pro život nezbytné. Inflace by pak byla o dost vyšší, než nyní. Že je něco špatně, je vidět i z toho, že se teď vymýšlí speciální inflace pro důchodce, aby to více odpovídalo tomu, co opravdu kupují. Ale to se netýká jen důchodců, ale i většiny ostatních lidí.

15 1
možnosti
JV

ČNB stojí na tenkém ledě, s vládou se led propadá a SÚ je již pod ledem. ČNB říká, je to pro vývozce, vláda vyplácí inflační peníze těm co nechtějí pracovat a SÚ se topí v desinformacích. Jak napsal pan Chaloupka níže, je to hra s ohněm. Třetinové mzdy, třetinové důchody, ale ostatní potřeby stejné nebo dražší než na západ od nás a mnohdy ještě nekvalitní. Co s tím odpovědní?

19 0
možnosti
MK

dá se souhlasit s první částí vašeho příspěvku, ale jak jste došel k tomu že potřeby - tedy ceny jsou u nás vyšší než na západě? máte nejaký odkaz?

1 0
možnosti
ZH

Máte pravdu, ČSÚ uvádí úplně nesmyslnou inflaci, protože je nesmyslně nastavený její koš. Jen nás okrádají. Až budou chtít sčítat lidi, tak si z toho udělejte srandu. Místo auta máte jachtu, apod.

21 0
možnosti
JC

Hra s inflací, je hra s ohněm. Může se lehko vymknout z ruky. Skutečnou inflaci jsme zažili v 80. letech v bývalé Jugoslávii. Co, to dělalo s hospodářstvím? Lidé třeba chtěli výplatu každý týden, protože za 14 dní měla poloviční hodnotu. V obchodech zaměstnávali lidi, co jen přepisovali ceny. Než jste s houskou došel k pokladně, tak cena stoupla. Skončilo to válkou. Jako v Německu v 30. letech. Tohle opravdu chlapci v ČNB chtějí?

21 2
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik