Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Co musi vlada udělat, aby se v Česku lépe žilo? Nic!

Kdy uz konecne pochopite, ze dobře už bylo? Vitejte v nove dobe, kde už dneska se máme lépe nez zitra, a definitivne mnohem lépe než za měsic...

1 2
možnosti
Foto

Zvýšit mzdy ve státní správě není správné, neboť na mzdy v ostatních sektorech to bude mít minimální vliv. Daleko správnější bude opustit politiku řízené devalvace koruny a zavést několik dalších opatření, např. Zkrátit pracovní dobu na 7,5 hodiny, zvýšit délku dovolené o 2 týdny, zavést plošné dětské přídavky a nepodmíněnýá příjem ve výši cca 10 tisíc na osobu.

2 1
možnosti
DB

existuje vztah mezi výší platu ve státní sféře a v soukromém sektoru, kde stát určuje výši a soukromý sektor se víceméně opičí...sleduje trend státem vyplácených mezd...u normálních zaměstnanců, manažeři do této skupiny nepatří.

Myšlenka zkrátit pracovní dobu je velmi dobrá, jen by se musel zkrátit asi tak na polovinu dnešní výše týdenního úvazku. Lze to tak trochu dovodit z nárůstu produktivity práce za posledních 45 let.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, to je aprílový žert? Čekáte že Vám někdo zvýší plat jen tak? Personalisté vám v časopise řeknou, že si máte promluvit s vedoucím

a ten, že vám jistě přidá ;-D. Pokud máte nějakého známého personalistu, tak vám řekne jen o jedné možnosti razantního zvýšení platu - dát výpověď. Potom, pokud Vás potřebují, přidají, pokud Vás nepotřebují musíte hledat jiné místo. Teď je ten správný čas - není krize, všichni hledají, nikdo nechce přijít o schopné!!!

4 0
možnosti
VH

Konečně je na světě ekonomické perpetuum-mobile. Takového ekonomického diletanta jsem jsem ve svém životě ještě nepotkal. Vy prostě nemůžete být skutečně vysokoškolsky vzdělán, protože takové voloviny byste snad ani nemohl napsat.

Vezmeme lidem na daních ještě více peněz, z nich o 20% zvýšíme platy statisícům neproduktivních a stále větší hlouposti proti skutečně pracujícím a hodnoty tvořícím občanům vymýšlejícím a výsledkem bude dostatek peněz na úplně všechno. Nechápu, jak vás může někdo zaměstnávat.

Váš příklad prokazuje, že do politiky skutečně vstupují jedinci, kteří by se jinde, než ve státní správě, nikdy nemohli uživit.

9 2
možnosti
Foto

Pane Husáku, děkuji Vám za Váš názor. Ale musím Vás trochu opravit. Ekonomické perpetuum-mobile vytváří ČNB svými intervencemi, když za koruny, které před tím nebyly, kupuje eura. V článku uvádím, že mzdy by bylo možné zvyšovat pouze do výše, která odpovídá výkonnosti ekonomiky. Naopak tam neuvádím nic o tom, že by se mělo lidem na daních brát ještě více peněz. To jen na vysvětlenou.

2 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik