Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U podnikatelů kteří platí paušální daň, nemůže technicky ani logicky dojít ke zvýšení výběru daně pokud budou evidovat v EET, taková evidence je úplně zbytečná, jsou s tím spojené jen nesmyslné náklady podnikatele a ještě větší státu. Dobré to je jen pro analytika dat, který sleduje pohyb na trhu a dokáže vyselektovat ziskové oblasti podnikání a toho lze využít ke snadnému převzetí obchodní činnosti preferovanou firmou.

Bez platebních karet bude mít tato sledovačka nižší vypovídací schopnost, ale i tak lze špičkově ziskové obchody vyselektovat. Pro kontrolu FÚ nemá EET žádný význam, stejně musí do účetních výkazů, ale jako buzerační nástroj je to bezvadný, kontrolóři sedí v restauraci jako by nic a sledují vydávání účtenek, nevydání účtenky je okamžitá pokuta a přitom daně jsou zaplaceny správně stát ošizen nebyl, prostě jenom buzerace.

4 0
možnosti

Samozřejmě, protože hlavní "příjem" z EET není zvýšený výběr daní, ale možnost ukládat pokuty za neplnění procesních úkonů (např. neodpovíte na výzvu FU do 5 pracovních dní - 2000,-pokuta). Všimněte si, že zde není nic o daňovém úniku, nic o spravedlivém podnikatelském prostředí. Jen jste do 5 dní neodpověděli, že údaje, které jste zaslali jsou správné a trváte na nich (a ony jsou správné a pravdivé)...

0 0
možnosti
Foto

R^je to u nás kocourkov:-/

karma

0 0
možnosti

Já jsem vaše úvahy ale vůbec nepochopil. EET je konrola odvádění daní z příjmů, tzn. nijak to nesouvisí s přiznanou částkou! Ba právě naopak - příjem může mít podnikatel klidně 10.000.000 a přiznávat jen 100.000. Tak evidentně právě kvůli těmto případům je EET zavedeno, a proto má smysl právě už od tak nízkých částek!

1 5
možnosti
Foto

Jestliže se od 1. března nebude sledovat příjem prostřednictvím platebních karet, tak je takováto kontrola k ničemu. Stačí, když hospodský, řemeslník nebo obchodník bude mít veškeré tržby přes platební terminál a EET neodhalí vůbec nic. I teď, aby se něco odhalilo, musí přijít kontrola z finančáku. Kdyby měil od začátku registrační pokladnu, přiznali by i tyto tržby. EET je prostě experiment, který se nepovedl.

6 0
možnosti

Pokud chce někdo eet - vše posílat státu, proč ne, ať potom dělá stát i účetnictví. Klidně budu posílat všechny podklady.

0 0
možnosti

Zběsilé akce a vymýšlení pseudoargumentů proti zavedení EET, mají v podstatě stejnou příčinu, jako akce pražských taxikářů, proti zavedení pořádku v jejich dosud nezkontrolovatelné velmi často prováděné činnosti v neplacení daní, a okrádání zákazníků bez alespoň formálního studu.

5 22
možnosti

Srovnání živnostníků s pražskými taxikáři je opravdu povedená logika. Dle stejné vaší logiky jsou jako pražští taxikáři a soukromí inzerenti, kterých jsou na netu a v novinách desetitisíce. Jestlipak také poctivě odvádí veškeré zisky z příležitostného prodeje štěňat, počítačů, autodílů.............? Jestlipak tito prodejci posílají poštou se zbožím i účtenku?

0 0
možnosti

Uz se tesim kdy konecne jako podnikatel nebudu muset platit dan a za tyto usetrene penize si budu moci vyhodit z kopytka...

0 11
možnosti

Promiňte, ale vy nejste podnikatel, vy jste obyčejný blb.c.

16 0
možnosti

Ano,dost možná budou platit za nový systém,ovšem díky těm,kteří se s EET nevyrovnali a rýpat nepřestanou,dokud.......

2 10
možnosti

J21i61ř96í 96G90a42n88o

24. 2. 2018 14:40

Jestli se něco nestane tak vám všem ministryně ukáže, kde má kanec díru. Tak hrozného, nesnášenlivého, arogantního a prolhaného člověka jsem ještě neviděl. Měl by se jí bát i Babiš. Myslím, že by ho vysoce ve všem předčila. Kdyby byla premiér, zavedla by robotu a všechny pravidelně bičovala.

14 2
možnosti

JJ, zase se zlevní obědy v hospodách a zase budou víc prosperovat ti drzejší než ti poctivější.;-D;-D

6 9
možnosti

Uvidí se, kdo vyhraje, jestli zastánci podvodníků nebo zastánci poctivého podnikání.

1 0
možnosti

Ano, EET bylo zbytečným úkrokem od registračních pokladen. Tedy pro ty poctivé, kteří tu srandu platí, protože ti měně poctiví tím zase získali pár let "hájení" navíc. Poděkujte stranám, které v minulosti zavedení registračních pokladen zablokovaly.

8 5
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik