Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém je už v tom trávit 1/4 života ve starobním důchodu-je to nesmysl.

Když k tomu připočtete děti a studující znamenalo by to, že ani ne 50% lidí pracuje a musí živit zbytek.

Samo zastropování 65 lety je pak jen holý populismus (zejména když se zároveň rozhodlo, že je možné to co 5 let revidovat) protože nikdo neví kam až se průměrný věk dožití posune-zatím pořád roste.

PS. A když už jste u těch počtů tak zapomínáte na invalidní důchody, vdovské důchody, sirotčí důchody...pokud započítáte i tyto tak v průměru jsme v důchodu možná i více než 1/4 života.

0 0
možnosti
KS

Je úplně jedno, kdy se bude chodit do důchodu, beztak nastane doba, kdy lidi budou pracovat, dokud jim to zdraví dovolí. Ono brát důchod a denně na chalupě sekerou rozštípat pět metráků dříví nemá logiku.

0 0
možnosti
LH

...zkuste místo vysoké pece používat kamna...:-)

0 0
možnosti
JS

Politici kteri nam vladnou se prirozene snazi zabezpecit predevsim SVOJE stari. To je logicky odpovedny pristup kazdeho cloveka. Otazkou zustava, proc jim to vetsina volicu dovoluje.

0 0
možnosti
JH

Nejste, pane Sobotko, ekonom?

To by mnohé vaše nesmysly zdůvodnilo.

3 1
možnosti
PD

Politici lidem slibují, ale je třeba mít na paměti to, že jim jde především o jejich vlastní koryto, tedy o to, aby se u něj udrželi co nejdéle (vždyť např. plat poslance je násobně větší než průměrný plat v ČR, natož pak plat poslance porovnat s mediánem mezd zaměstnanců).

Je mnohdy těžké odhalit, komu z politiků jde především o své blaho a komu i o blaho občanů (především těch sociálně slabších), jak jim zlepšit život, pokud jejich vlastní možnosti jsou omezené.

0 0
možnosti
Foto

Moc se vy mladší netěšte. Až se ministrem financí opět stane v roce 2017 (jak jinak než nejlepší ministr financí EU) Kalousek, zase všechno, co tady zavedla ČSSD a spol. zruší a bude při starém jako za premiéra Nečase či Topolánka, což znamená, odchod do důchodu těsně před smrtí ;-(

2 5
možnosti
JA
VS

Pri urovni skolstvi a jejich vzdelani vzdelani, kdy si kupuji tituly se nelze divit, ze neumi ani pocitat.

3 0
možnosti
JL

Vlády vždycky slibují, co nesplní. Viz dálnice. Jsme na to zvyklí. A teoretizovat a propočítávat, kdy do důchodu, když v 60 letech práci sežene tak asi jeden z pěti lidí, je úplně zbytečné. Jistě, matematici tomu nemohou odolat něco pořád propočítávat. Ale je to zbytečné. Pokud model 65 let nebude fungovat, důchody se třeba sníží. Senioři často mají vedle bytů levně nakoupených i chalupy, nějak přežijí.

0 1
možnosti
JH

Smutná závist, pane Libeňský.

A neurážejte, prosím, matematiky.

1 0
možnosti

Hádám, že tohle bude finanční problém. Zapomínáte, že ta možnost jít do předčasného důchodu tu už je. Nicméně to krácení je poměrně značné. A má to svůj důvod. Kdyby se důchod při odchodu o tři roky dříve krátil o symbolické stokoruny, odejde tam o tři roky dříve každý. I kdyby to bylo třeba v 60 letech 10000 Kč a 65 letech 15000 Kč, tak vám velká část odejde v 60 letech a systém bude stále v mínusu. Systém prostě nemá prostředky a tak potřebuje, aby je lidé nečerpali, tedy umírali nebo odcházeli do důchodu později. Nějaké sliby politiků jsou zcela absurdní, vy je ještě berete jako relevantní minci? Já se sliby politiků a politických stran neřídím už velmi dlouho, jsou to všechno jen kecy, jak nalákat hloupější polovinu obyvatelstva na koblihy.

9 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik