Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechat padnout. Co udělají nejdřív když dostanou peníze? Dají si odměny a potom jedou zase v těch vyježděných kolejí. Oni to ti ...... zaplatí. Kterákoliv banka která krachuje tak vedení by mělo dostat zákaz být minimálně 5 let ve vedení kterékoliv instituce. Bez zlatých padáků a samozřejmě né odstupné které si dal sám sobě Daniel Bernard bývalý šéf řetězce Carrefour které bylo 38,8 mil. eu. ( 1,16 miliardy korun). Když to lidé zjistili tak jim bylo sděleno že to nechápou. Hnus. Rv

0 0
možnosti

Vy prostě vůbec necháoete, jak ten kapitalismus funguje :-)

0 0
možnosti

...jedna ze sta hypoték může být nedobytná.

Jak může být hypotéka nedobytná, když je v její prospěch zastavena nemovitost ?

3 0
možnosti

:-) V Americe to bylo podobně. Ale když lidé neměli na splácení hypoték, tak klesly ceny nemovitostí, protože jich byl rázem na trhu přebytek a banky je neměly komu prodávat.

0 0
možnosti

J67a42n 13R76á54ž

13. 8. 2016 17:44

Jen na okraj: Podle analýzy ECB budou potřebovat italské banky min. 350 miliard Euro, aby dosáhly přiměřene kapitálové dostatečnosti. Jinými slovy: Někdo, doplňte si kdo, musí napumpovat do italských bank přepočteno 9,5bilionů korun, aby italský stát nezbankrotoval zároveň s bankami..

Na otázku proč se chovají bankéři jako gambleři a akcionáři jim to dovolí, je jednoduchá odpověď: " Získy berou oni a ztráty zaplatí blbý daňový poplatník."

Důkaz: Na finanční krizi se významně podílela Goldman Sachs, která falšovala své výkazy, záměrně špatne oceňovala aktiva, například Řecka, pak dostala dotaci od amerických daňových poplatníků a dnes je jednou z nejziskovějších bank světa a její akcionáři si jen mnou ruce.

To samé je největší světová pojišťovna AIG, kterou špatné odhady rizik jejich risk managerů nejprve tvořily zisky a pak ji přivedly k bankrotu. Záchrana této pojišťovny v roce 2008 stála americké daňové poplatníky, nikoliv akcionáře (!!) 180 miliard dolarů.

4 0
možnosti

Hodnota akcie AIG klesla z 1500 dolarů na 7 dolarů, Momentálně je to asi 55 dolarů.

https://www.google.cz/search?q=nyse+aig&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=ZQuwV_SdHoPWU7i2oogP

Akcionáři zaplatili dost. Američtí daňoví poplatníci naopak vydělali.

0 2
možnosti

Podle Vaší teorie by bezpoplatkové banky musely zkrachovat.

0 0
možnosti

Podle mého, musely by umět dobře investovat naše peníze, které tam máme uložené. Za socialismu nekrachovaly, ale dávaly 4% úrok na uložené peníze, minimum poplatků. Nyní i když máte uložený milion, nestačí vám úrok na poplatky banky.

1 0
možnosti

Máte bohužel pravdu. Vždycky když slyším komentáře našich zpravodajců, že naše banky jsou zdravé, musím se jen trpce pousmát, protože je mi jasné, že nejsou zdravé pro nás, nýbrž pro své (zahraniční) mateřské peněžní ústavy, které by samozřejmě byly hloupé, kdyby z dobrých výsledků hospodaření svých českých dcer nesanovaly své propady. :-/

6 0
možnosti

Opět a stále ... česká privatizace a vpuštění žraloků do našich bank. A pak další - možná přinesli sebou nějaký kapitál. Ale o ten se poprali růní naši i cizí "investoři" - ve zlodějském rouchu !! Takže vykradeno jednou, podruhé vybráno tučnými zisky již po mnoha let a dále. A po třetí ten propad bank jako celku a strhávání našich expozitur !!

To je KLAUSOVO, JEŽKOVO a jiných rádoby národohospodářů - skutečných defraudantů !

2 1
možnosti

Ty žraloky do našich bank v žádném případě nepustil Klaus ani Ježek. Zeman zákaz privatizace bank tehdy nechal odsouhlasit v parlamentu. Ale jakmile se ČSSD chpila moci, banky privatizovala.

2 0
možnosti

Krutá realita, řečeno slušně, říkáte pravdu, co obyčejného člověka vůbec netěší. Perspektiva - poplatky. R^

4 0
možnosti

Velmi zajimave a poucne. R^

9 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik