Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Úřednická zkouška pro nové zaměstnance má dvě části - obecnou a zvláštní. A např. pro obecnou část je třeba se naučit 300 otázek. Když si myslíte, že můžete uspět, přihlásíte se, že chcete zkoušku vykonat. Státní orgán nemá pro vypsání termínu zkoušky žádnou lhůtu (s výjimkou zaměstnanců na dobu určitou, kde má státní orgán povinnost umožnit složení zkoušky do konce pracovního poměru - ale tuto svou povinnost např. Ministerstvo práce stejně nedodržuje), takže když nestíhá (což je zrovna v této době), může to trvat půl roku i déle, než novému zaměstnanci umožní zkoušku složit.

0 0
možnosti
VH

Ona je nějaká lhůto, po které je teprve možno zkoušku skládat? Nebo je možné ji složit již v prvním měsíci (a od druhého měsíce mít odpovídající tabulkový plat).

Nějak mně Váš blog (možná neprávem) připomíná boj proti povinné státnici z matiky. Boj těch, kdo se nechtějí učit.

0 0
možnosti
Foto

Jestli tam bude odborník, nebo neodborník, na výsledném chodu celého systému se to neprojeví. Je jedno, jestli vás reguluje, nebo okrádá vysokoškolák s praxí, nebo kdokoliv s několika třídami základní školy.

0 0
možnosti
IC

No jo no., jaký pán, taký krám. pánové z vlády mají úplně jiné starosti.

2 0
možnosti
VH

A jaké řešení byste si představovala? Zrušení zkoušky? Jsem pro. A pojďme se vrátit před přijetí zákona o státní službě. Bude to účelnější.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik