Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Pokud skutečně zatěžuje finanční kontrola podnikatele jak píšete tak, že mu brání v podnikání, má se takový podnikatel domáhat odškodnění od finančního úřadu klidně i soudně

0 0
možnosti
Foto

Jediným ověřeným a funkčním receptem na výběr daní je jejich snížení a zjednodušení. Nic jiného nefunguje, nefungovalo a fungovat nebude, i kdyby se armády úředníků pokrájely. Současná neschopnost výběru daní padá na neuvěřitelně složitý a hlavně nejednoznačný systém daní. K tomu ještě neuvěřitelné množství skrytého zdanění ve formě různých poplatků, "odpustků", pokut, penále a dalších nesmyslů. Vždyť už je ten výčet daní a poplatků pomalu nekonečný, daň z příjmů, daň z nemovitých věcí, daň silniční, daň z přidané hodnoty ve třech sazbách, daň sociální, daň zdravotní, "daň" ve formě poplatku či kolku za souhlas úřadu s žádostí, poplatek za vynucený ověřený podpis, poplatek za vynucený elektronický podpis, parkovací karty, dálniční známky, poplatky za televizní a rozhlasové vysílání, poplatky na "zelenou" energii, spotřební daň, poplatky za biosložku do paliv, daň povodňová, poplatek za zábor veřejného prostoru, poplatek za psa, daň ze slunce, daň z měsíce, daň z větru, deště, bezvětří, sucha, daň z přestupného roku, daň z nepřestupného roku, daně, poplatky, daně, poplatky . . . . a jako bonus tvrzení, že většinu činností musí poskytovat stát za peníze, protože žádný podnikatel by to neprovozoval zdarma. Což je opravdu komické tvrzení vzhledem k tomu, že kdykoliv se člověk potká se státní/obecní správou, tak platí a platí a platí . . :-/

6 0
možnosti
Foto

Daně = loupež, krádež. Je to konfiskace soukromého majetku pod pohrůžkou násilí. Toto je třeba si uvědomit a přehodnotit falešnou morálku, kterou má velká většina lidí díky soustavné indoktrinaci.

3 0
možnosti
PK

A proč poklesla morálka plátců DPH v r.2016 - když ekonomie je kulantně řečeno na "trajektorii" růstu? Není to také v důsledku "kontrolního hlášení"? Nechci Vás podceňovat, ale vzhledem k Vašemu vzdělání a praxi mi připadají Vaše léky na uzdravení ekonomiky naivní. Lumpy musíte chytat systémem, následnou kontrolou už to nezachráníte. V Česku je tolik firem a "karuselů" - to nikdy klasicky nezkontrolujete. Třeba Němci nechápou, že Tschechien o 10 mil. obyvatel má půl milionu plátců DPH.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik