Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není problém vtom jestli Zeman ji měl podepsat nebo neměl. Smlouvy se obvykle podepisují. Za souhlasu obou stran. Problém je pouze vtom že Altner nedostal zaplaceno. Od Zemana tam bylo několik předsedů tak proč se mluví jen o Zemanovi protože ty úroky stoupali nejvíce za těchto předsedů a nikdo to nezastavil.

0 0
možnosti
Foto

Pokud si pamatuju, tehdy socani řešili problém a soudili se. Upsali by se k čemukoliv, když o ten barák nechtěli přijít. V okamžiku kdy soud vyhráli tak se k Altnerovi otočili zády - za co by vlastně chtěl peníze a celou dobu platit nechtěli a kašlali na něj i na smlouvu, i když on chtěl jen platbu dle smlouvy....

Takže dle mého si to socani plně zaslouží i s pokutou do posledního šestáku...

4 0
možnosti

P52e75t80r 65M35u12n11z83a81r

14. 4. 2016 21:02

Zeman možná rozumově slabý není, ale o autorovi tohoto blogu by to patrně šlo říci.

Přestože autor sám udává, že jde o "smluvní sankční postih", tak ji srovnává s úrokem a dovozuje z toho, že jde o lichvu. Což samozřejmě každému rozumově neslabému člověku dojde, že je to nesmysl, jelikož úrok je částka za poskytnutí úvěru, kdežto smluvní sankční postih je pokuta za nedodržení smluvních povinností - dvě naprosto rozdílné věci.

A částka pokuty 0,3% denně je zcela v mezích slušného chování.

Nezbývá než si postesknout, že dnes už může opravdu veřejně publikovat kdejaký oný...

2 0
možnosti
Foto

Politici se nepoučí, protože politictvo (jako skupina, profese) je nepoužitelné. Žije si ve své věži z velmi odolného materiálu a na občany nehledí. Možná, že pod tíhou této kaše, kterou navařili občanům a sami se jí dnes zahlcují, udělají něco s lichvou, ale i to by mne překvapilo, protože si určitě myslí, že mají Altnera vyřešeného.

Že to Zeman podepsal není nic překvapivého, takový je styl jeho práce, neboť on se nezabývá detaily, které musí vyřešit ti dole, on to jen bohorovně podepíše.

A ještě k úvaze udržitelné sankce: nezapomeňte, že v roce ́97 byly úroky nad 20% p.a. a i z toho pohledu je DOHODNUTÁ sankce těžko napaditelná.

Ano, máte pravdu, je to charakteristická ukázka hospodaření socanů..... tedy: pokud se nejednalo v té době o domluvený tunel na finance ČSSD a následně se spiklenecká skupinka nerozpadla. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik