Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zapoměl jste na jednu velice podstatnou věc a to je fakt, že celá EET pro

drobné živnostníky je postavená na hlavu. Důvod je zcela jednoduchý. Většina

drobných řemeslníků používá tkz. paušální výdaje tj. 80% z příjmu, tím prakticky nikdo platit daně nemusí, protože mu výjde na dani 0. To platí přibližně do částky 800000,-Kč příjmu. Tj. cca 66.0000,- měsíčně příjem.

Neznám drobného řemeslníka, který by měl každý měsíc příjem 66000,-

snad kromě instalatérů a topenářů. / a i tam se dá pochybovat/

Takže, k čemu EET.

1 0
možnosti
Foto

Aby se přešlo na modernější formu evidence.

0 0
možnosti
PD

No když bude ten projekt EET tak vysoce efektivní a pro stát ziskový, tak by mohl Babiš, nemá-li pochyby, ty kasy [a jejich provoz] živnostníkům a dalším koupit ze svého a odpadla by část námitek.

1 0
možnosti
PD

Mám nápad, jak vymýtit kriminalitu. Každý občan ČR by na konci každého měsíce odevzdál na mo. Policie výkaz o svých aktivitách den po dni a hodinu po hodině. V případě trestného činu by stačilo projít výkazy toho regionu a toho dne. Je to jednoduché a slušní občané se nemají čeho obávat, stačí přijmout pár set nových policajtů, kteří to budou číst a úspěch je jistý.;-D

5 0
možnosti
Foto

Letos ještě ne, tohle je v plánu až napřesrok, až si lidé zvyknou. ;-)

2 0
možnosti
VV

Dobrý den , dobře se to čte , ale je tam hák , pokud živnostník neplatí daně nenaplňuje pojem živnostník ,ale pojem zloděj , druhá pokud skončí , může nastoupit do zaměstnání , míst je dost , bohužel setkal jsem se s touhle problematikou a věřte že odhad černých peněz je podhodnocený . Druhá otázka je zda se to povede kontrolovat .Asi ne .. El. evidenci zavedlo minulý měsíc Rakousko ......

1 8
možnosti
Foto

Zloděj je ten kdo se zmocní cizí věci. Ne ten kdo se nenechá okrást.

3 0
možnosti
Foto

Vy etatisté se zaměřujete pouze na utilitaristické důvody a úplně přehlížíte etické principy. Už vaše první dvě věty na začátku článku:

"Daně by se měly platit. To je tvrzení, se kterým lze souhlasit, a myslím, že ve skrytu duše s tím často souhlasí i ti, kteří je neplatí." Jsou v rozporu s lidskou etikou, protože ať se na daně podíváte z jaké chcete stránky, tak jsou jen sprostou krádeží. Proto nemáte pravdu, že by lidé, co si chrání svůj majetek před státními loupežníky, věřili, že se mají nechat okrást. Tito lidé mají nanejvýš strach, že si toho lupiči všimnou a ublíží jim.

3 2
možnosti
Foto

Mně se hrozně líbí to odosobnění. Ta mantra "daně by se měly . . ", když by se měly, tak nechť se platí a pokud "se neplatí", nechť si to autor vyřídí s daněmi, případně s panem Bysemělem. ;-)

2 0
možnosti
IM

I87v78o 55M44i57l30d25a

26. 2. 2016 18:25

mezi námi jsou zloději a Andrej BB je jejich král!!!

4 0
možnosti
JV

Vyhánění peněz z pokladen podnikatelů. Kdo podváděl, bude zase.

1 0
možnosti
Foto

Zavedení EET neznamená změnu daňového systému, o té bychom mohli hovořit, kdyby došlo ke změnám sazby daní a případně zavedení nových, třeba daní z hlavy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik