Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tleskám, tleskám! Kéž by si to přečetli všichni, kterým nejsou jasné makroekonomické souvislosti! 8-o

0 0
možnosti
Foto

Každá "vydělaná" koruna, která není doprovázena náležitým odpovídajícím produktem (nejlépe hmotným), je cesta k další inflaci a krachu.

Důkazů pro toto tvrzení je dost.

R^

1 0
možnosti

Já jsem zastánce provázání peněz s nějakou reálnou hodnotou - zlato, pozemky i když mně za to všichni nadávají a tvrdí, že to není možné; to by si pak ČNB nemohla jen tak emitovat peníze.

No to mi víme, že ten kdo si emituje peníze má velký vliv a má se dobře. A taky si tam rozdávají pěkné platy - takže mít vystudováno VŠE, být dostatečně loajální, lézt těm kteří o tom rozhodují do za... a člověk se bude mít dobře.

Se podívejte jak si rozdávají funkce: Dlouhý, Kysilka, Tošovský, Rusnok, mladí Klausovi a Klausová .... - absolventi VŠE, absolventy z jiných škol mezi sebe nepustěj.

Např. Kysilka u České spořitelny - myslíte si, že např. dividendy ČEZu by nedokázala nějaká jiná banka (např. Fio) vyplácet, dokázala a jistě za lepších podmínek, než moloch Česká spořitelna, ale bohužel žádné každoroční výběrové řízení o to, kdo se bude starat o vyplácení dividend ČEZu neprobíhá. Letité provázané struktury.

1 0
možnosti
Foto

Vynikajici clanek.

Kdyby centralni banka neco z tech vydelanych ("natisknutych") penez rozdala lidem nebo dala statu a ten snizil lidem dane, tak by lide zacali vice utracet, to by zvysilo rust ekonomiky a tez trosku zvysilo inflaci.

1 0
možnosti

Mafie která ovládá politiky.

1 0
možnosti

Vždy vládne velkokapitál, s postupujícím časem stále více zahraniční. Vláda či parlamenty jsou jen prodlouženou rukou mocných. Ale jak říkal už Winston, nic efektivnějšího jsme zatím nevymysleli.

2 0
možnosti
Foto

Celkem dobře jste řetězil, ale ten závěr jde poněkud mimo.

Sám jste se správně ptal, v čí prospěch jsou devizové intervence, tedy PRO KOHO to ČNB dělá. V takovém případě dělá pro někoho a ten NĚKDO je ten, kdo vládne. ;-)

2 0
možnosti

Vazeny pane, na odpoved vaseho nadpisu mam starou moudrost. Napred v anglictine: "Whoever has a gold, makes the rules "!! Do cestiny volne prelozeno: " Kdo ma zlato (penize) ten vladne". Proto se moc nedivte.

1 0
možnosti

Doplnil bych to o otazku: Kde k tomu zlatu prisel?

V roce 1991 byli vsichni Cesi priblizne stejne chudi. Jak k tomu zlatu, teda konkretne motorce BMW K1100LT a Mercedesu S-KLasse prisel onen clovek, ktereho jsem potkal v servisu na Frankfurter Ring v roce 1991?

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4325x
Absolvent VŠE v Praze. Ekonom. Dlouholetý ředitel pobočky Komerční banky v Náchodě a následně Okresní správy soc. zabezpečení v Náchodě. Nyní ekonom ve zdravotnictví. Místostarosta městyse Nový Hrádek.

Seznam rubrik